Remake: BetaFamily.com, en av de första online-tjänsterna för att utföra användartester för appar behövde byggas om från grunden.

Figuren är gjord för att visa utvecklarna och andra Klientens processer och flöden.

Figuren är gjord för att visa utvecklarna och andra Tesarens processer och flöden.

Figuren visar hur systemet ska dela upp och prioritera då det bjuder in ”Testarna” för ett test per e-mail.

Algoritmer för ersättning: Figur för att visa utvecklarna hur algoritmerna för ska räkna ut vilka testare som ska bjudas in och hur stor deras ersättning blir. Deras olika arvoden beräknas utifrån en trapp-modell.

Kund
BetaFamily

betafamily.com

År

2020-2021

Roll
  • – Ux-designer
  • – Visual designer
  • – Projektledare
Uppgifter
  • – Flödesschema
  • – Low-fidelity wireframes: Mobile & Desktop
  • – Hi-fidelity wireframes: Mobile & Desktop
  • – Skriva UX-texter på engelska

En välkänd community-site för tesning av mobilappar med 100 000 tals medlemmar världen över.

Bakgrund: Ägaren till DING startade BetaFamily.com för cirka 10 år sedan. Under åren hade nya versioner och uppdateringar gjorts av olika utvecklare. Det fanns massor av bra funktioner på siten. Men problemet är att de hade blivit för många och det hade gjort siten komplicerad och långsam att använda. Den fungerade inte heller bra i mobil miljö.

Att uppdatera alla funktioner var dyrt och tidskrävande. Siten hade fortfarande ganska bra trafik och användes fortfarande av många men mest för att det var ett bra gratisalternativet på marknaden.

Att använda tjänsten var gratis men ville man använda fler funktioner fick man betala. Det fanns även ett subscription-alternativ som väldigt få använde.

Lösning: Vi kom fram till att bästa lösningen var att inte bygga vidare på nuvarande site, utan bygga upp en helt ny enligt MVP-modell. Testa den på användarna parallellt och sedan skrota nuvarande site. Sedan testa och bygger nya funktioner efterhand.

 

KLIENTS KONTO

Prototyp Desktop High-fidelity Wireframes

Prototyp Mobil High-fidelity Wireframes

 

TESTARES KONTO

Prototyp Desktop High-fidelity Wireframes

Prototyp Mobil High-fidelity Wireframes