Prev. vill bli Facebok för p-piller.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1
Kund
Prev.
År

2021 – Pågående

Roll
  • – Ux/Ui Designer
Uppgifter
  • – Användarflöden
  • – Prototyping
  • – Användartester
  •  – Ui design
  • – Branding
  • – Skriva Ux-texter (ENG)

Prenumeration av p-piller

Medtech är hett just nu (2022) och många vill vara med. Det är inte konstigt. En webbaserad motsvarighet till Prev som heter ”The Pill Clup” och som är verksam endast på den amerikanska marknaden, grundades 2014 och är idag värderat till hela 250 miljoner dollar. Google är tydligen med där som finansiär.

BAKGRUND

Start-upen Prev kom till oss hösten 2021 och ville ha hjälp med att se över sin egenbyggda tjänst. De hade hört att vi hade varit med och byggt Mindlers app. Ett år tidigare hade de utvecklat en egen app med hjälp av ett team i Indien. Efter det, hade de fått in några hundra kunder och visste att affärsidéen höll. Men tjänsten konverterade inte bra. Användarupplevelsen var så dåligt att de flesta hoppade av i flödet innan de nått köp-knappen. Som med alla start-up var budgeten väldigt tajt.

KONCEPT

Prevs affärside är sälja prenumerationer på p-piller genom en app. Inte i Sverige, utan på marknader där det av olika skäl är svårt att få tag i p-piller. Eller där kunskapsnivån för hur p-piller fungerar är låg. I det sista fallet ska Prev. vara experten som undervisar på ett sakligt sätt. Samtidigt vill man på sikt vara mer av en livsstils-app, än en docktor-online app.

Prenumerationerna och kommunikationen med användarna sker genom appen. Medan de fysiska produkterna levereras av lokala leverantörer i respektive land.

MIN ROLL

Jag hjälpte till att analysera varför appen inte konverterade bra. Gav olika förslag på hur vi kunde lösa det. Sedan byggde vi agilt en prototyp som vi hela tiden testa på målgruppen. Både fysiskt och remote (Indien och Polen).

Prototyp

Användartester

User test (fysiskt i vår lokal): Kvinna 31 år ur målgruppen

User test (fysiskt i vår lokal): Kvinna 24 år ur målgruppen

User test (remote India): Kvinna 23 år ur målgruppen. Notera att vi använder bilder på lokala människor för att inkludera och knyta målgruppen bättre till appen.

.